Schaker Timman zeker van eindzege toernooi in Malmö

Malmö, 6 mei. Jan Timman heeft het Sigeman-schaaktoernooi in Malmö gewonnen. Hij is één ronde voor het einde al zeker van de (gedeelde) eindzege dankzij een snelle remise gisteren tegen de Wit-Rus Fedorov. De Amsterdamse grootmeester heeft 6,5 punt. Timman heeft vandaag tegen de Zweed Pontus Carlsson voldoende aan remise voor de ongedeelde winst. Zijn enige concurrent is Tiger Hillarp-Persson. De Zweed versloeg Daniel Stellwagen en verdreef de Nederlander daarmee van de tweede plaats. Hillarp-Persson staat op 5,5 punt. Het was de eerste nederlaag van Stellwagen dit toernooi. De negentienjarige grootmeester leek in het kielzog van Timman mee te sluipen naar een topprestatie. Hij staat nu met vijf punten op een met de Turk Atalik gedeelde derde plaats.