Radio voorkeur

Knetterende letteren. Herhaling van een lang gesprek met de 80-jarige Dordtse dichter en vertaler Jan Eijkelboom, bekend van de in een kaderand uitgehakte dichtregel Wat blijft komt nooit terug. Begin dit jaar verscheen zijn tiende dichtbundel getiteld Een olifant met geheugenverlies. In het Dordrechts museum is nog tot 4 juni de tentoonstelling Beeldrijm die Eijkelboom zelf mocht samenstellen. 747AM, 14.04-15.00u.

Opera live. Inleiding en uitvoering van de opera Porgy and Bess van George Gershwin door koor en orkest van de National Opera Washington o.l.v. Wayne Marshall. Met o.a. Gordon Hawkins (Porgy) en Indira Mahajan (Bess). De opname is van november 2005. Gast is musicoloog Theodore van Houten. Radio 4, 19.02-22.45u.

Opium. Onder meer een gesprek met Koos van Zomeren over zijn nieuwste boek Nog in morgens gemeten . Daarin keert Koos van Zomeren terug naar Herwijnen, het dorp waar zijn vader vandaan komt. Door gesprekken met familieleden en bekenden reconstrueert hij het leven van vóór de ruilverkaveling in 1958. Radio 1, 19.04-20.00u.