opera Simon Boccanegra

Bij de Nederlandse Opera regisseert Peter Mussbach een nieuwe productie van Simon Boccanegra van Verdi, een stuk over een doge van Genua, wiens dochter wil trouwen met zijn grootste vijand. Ingo Metzmacher leidt het Rotterdams Philharmonisch Orkest. 'Mooi is het door elkaar lopen van schijn en werkelijkheid, van verleden en heden, van dood en leven. [-] Uiteindelijk is de conclusie dat de enscenering van Mussbach naar bedoelingen en uitwerking zeker niet slecht is en soms interessant en intrigerend. Maar Willy Decker doet zoiets veel beter. [-] Muzikaal en vocaal is de voorstelling op goed niveau maar geen echte top.' Kasper Jansen, 4 mei 2006 Herh.: t/m 28/5 Muziektheater Amsterdam. Res.: 020- 6255455. Radio 4: 20/5 20 uur.Simon Boccanegra van Verdi, een stuk over een doge van Genua, wiens dochter wil trouwen met zijn grootste vijand. Ingo Metzmacher leidt het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

opera Simon Boccanegra Bij de Nederlandse Opera regisseert Peter Mussbach een nieuwe productie van Simon Boccanegra van Verdi, een stuk over een doge van Genua, wiens dochter wil trouwen met zijn grootste vijand. Ingo Metzmacher leidt het Rotterdams Philharmonisch Orkest. ,,Mooi is het door elkaar lopen van schijn en werkelijkheid, van verleden en heden, van dood en leven. [-] Uiteindelijk is de conclusie dat de enscenering van Mussbach naar bedoelingen en uitwerking zeker niet slecht is en soms interessant en intrigerend. Maar Willy Decker doet zoiets veel beter. [-] Muzikaal en vocaal is de voorstelling op goed niveau maar geen echte top.’’ Kasper Jansen, 4 mei 2006 Herh.: t/m 28/5 Muziektheater Amsterdam. Res.: 020- 6255455. Radio 4: 20/5 20 uur.Simon Boccanegra van Verdi, een stuk over een doge van Genua, wiens dochter wil trouwen met zijn grootste vijand. Ingo Metzmacher leidt het Rotterdams Philharmonisch Orkest. ,,Mooi is het door elkaar lopen van schijn en werkelijkheid, van verleden en heden, van dood en leven. [-] Uiteindelijk is de conclusie dat de enscenering van Mussbach naar bedoelingen en uitwerking zeker niet slecht is en soms interessant en intrigerend. Maar Willy Decker doet zoiets veel beter. [-] Muzikaal en vocaal is de voorstelling op goed niveau maar geen echte top.’’ Kasper Jansen, 4 mei 2006 Herh.: t/m 28/5 Muziektheater Amsterdam. Res.: 020- 6255455. Radio 4: 20/5 20 uur. Andrzej Dobber (Simon Boccanegra), Roberto Scandiuzzi (Jacopo Fiesco) Opera Simon Boccanegro door De Nederlandse Opera FOTO: Ruth Walz Walz, Ruth

'Mooi is het door elkaar lopen van schijn en werkelijkheid, van verleden en heden, van dood en leven. [-] Uiteindelijk is de conclusie dat de enscenering van Mussbach naar bedoelingen en uitwerking zeker niet slecht is en soms interessant en intrigerend. Maar Willy Decker doet zoiets veel beter. [-] Muzikaal en vocaal is de voorstelling op goed niveau maar geen echte top.'

Kasper Jansen, 4 mei 2006

Herh.: t/m 28/5 Muziektheater Amsterdam. Res.: 020- 6255455. Radio 4: 20/5 20 uur.