Lange leve Pete

Volgens Rutger Lemm lijden we aan een groot rock'n'roll-tekort. Vandaar: leve Pete Doherty

LAVELOOS: Pete Doherty maandag in Paradiso Foto Andreas Terlaak Pete Doherty van the Babyshambles, Nachtconcert Paradiso 02-05-2006 Om 01.00 uur 's nachts begon het concert in het Amsterdamse Paradiso. Het was de vraag of Pete Doherty zou komen opdagen, maar tussen alle politiebureau's en afkickcentra door, stond deze gehypte junk en ex van Kate Moss voor een legendarisch concert in Paradiso.
LAVELOOS: Pete Doherty maandag in Paradiso Foto Andreas Terlaak Pete Doherty van the Babyshambles, Nachtconcert Paradiso 02-05-2006 Om 01.00 uur 's nachts begon het concert in het Amsterdamse Paradiso. Het was de vraag of Pete Doherty zou komen opdagen, maar tussen alle politiebureau's en afkickcentra door, stond deze gehypte junk en ex van Kate Moss voor een legendarisch concert in Paradiso. Terlaak, Andreas

Maandagnacht was 'ultimate bad boy' Pete Doherty even in Amsterdam. Hoewel hij weer helemaal strak stond gedurende het hele nachtconcert van zijn Babyshambles, was iedereen toch vrij lyrisch. Laat ik geen woorden aan Doherty vuil maken, maar zijn hele wezen samenvatten in één foto.

Hij brak in bij zijn bandgenoot van The Libertines, Carl Barat, om aan geld voor dope te komen, had een relatie met Kate Moss en wordt wekelijks gearresteerd. Je begrijpt het al, ik wil hem zijn.

Het is goed dat Pete er is. Tegenwoordig is er een groot gebrek aan rock 'n' roll, met al die Save The Earth-mietjes en voorverpakte magnetronbandjes die de boventoon voeren. Kotsmisselijk word ik er af en toe van. 'De kleedkamer? Daar kleden wij ons om.' Neen, daar neukt gij groupies tot u laveloos bent! Oké? Peter werd afgelopen weekend tenminste weer eens gearresteerd omdat hij bij een (al bewusteloze) fan heroïne gespoten zou hebben. Dit was duidelijk te zien op een foto in de Britse zondagskrant The Sun.

Toch stond good old Pete maandagnacht gewoon weer te wankelen in Amsterdam. Klasse.

    • Rutger Lemm