Internet voorkeur

Marathonman. Richard Bottram uit Uden is van plan om 365 marathons in 365 dagen te lopen. Bottram (40) wil met het lopen geld ophalen voor de bestrijding van kanker. Vorig overleed zijn vriendin Elise Bila op 37-jarige leeftijd aan longkanker. Op 30 juli begint Bottram, die al sinds 22 jaar lange afstanden loopt, met zijn marathonjaar. Hij is van plan elke dag de klassieke afstand van 42 km en 195 meter te lopen. Als het goed is heeft hij op 29 juli volgend jaar 15.401 km en 175 meter afgelegd. In mei is Bottram aan het inlopen. Hij bezoekt elke dag een ander inloophuis voor kankerpatiënten en hun familieleden en vrienden en legt ook deze maand elke dag de marathonafstand af. Tijdens zijn marathonreis bezoekt Bottram 14 landen binnen Europa. Op zijn website Marathon365.org staat een overzicht van de trajecten die de hij van plan is af te leggen. Op 14 augustus hoopt Bottram de grens over te steken naar het Duitse Goch. Wie Bottram wil steunen, kan geld doneren of meelopen. De Udenaar nodigt andere sportievelingen uit om 10 kilometer of een marathonafstand met hem op te lopen. Het is de bedoeling dat 'meelopers' zich laten sponsoren. (www.marathon365.org)