beeldende kunst Marc Quinn

Tentoonstelling van de Britse beeldhouwer Marc Quinn, die ooit als Young British Artist de wereld schokte met een zelfportret uit bevroren bloed. In Groningen toont hij recente sculpturen, waaronder een portret van Kate Moss en beelden van gehandicapten.

beeldende kunst Marc Quinn Tentoonstelling van de Britse beeldhouwer Marc Quinn, die ooit als Young British Artist de wereld schokte met een zelfportret uit bevroren bloed. In Groningen toont hij recente sculpturen, waaronder een portret van Kate Moss en beelden van gehandicapten. „Het YBA-momentum is voorbij, zozeer dat zelfs een gemutileerde zwangere vrouw van zijn hand nog nauwelijks opschudding veroorzaakt. Dat geeft de werken in het Groninger Museum iets tragisch, maar ook sereens. [...] Maar ze zijn niet goed, omdat ze zo opzichtig epateren en Quinns ‘leugen’ in dit geval wel erg slap is – te obligaat, te veel een optelsom van belegen ideeën.” Hans den Hartog Jager, 5 mei 2006 T/m 27 aug in het Groninger Museum, Museumeiland 1, Groningen. Di t/m zo 10-17u. Inl: www.groningermuseum.nl

'Het YBA-momentum is voorbij, zozeer dat zelfs een gemutileerde zwangere vrouw van zijn hand nog nauwelijks opschudding veroorzaakt. Dat geeft de werken in het Groninger Museum iets tragisch, maar ook sereens. [...] Maar ze zijn niet goed, omdat ze zo opzichtig epateren en Quinns 'leugen' in dit geval wel erg slap is - te obligaat, te veel een optelsom van belegen ideeën.'

Hans den Hartog Jager, 5 mei 2006

T/m 27 aug in het Groninger Museum, Museumeiland 1, Groningen. Di t/m zo 10-17u. Inl: www.groningermuseum.nl