WiFi-SD kaart

HEBBEN.MAANDAG.jpgInmiddels zijn er enkele digitale camera’s te koop die een draadloze verbinding met de computer kunnen maken. Handig, want daardoor is die onhandige USB-kabel opeens niet meer nodig. Het Amerikaanse bedrijf Eye-Fi komt nu met een Secure Digital geheugenkaart met WiFi.

Met deze geheugenkaart, met een capaciteit van 1 gigabyte, kunnen foto’s van de meest eenvoudige camera’s opeens zonder USB-kabel op de computer gezet worden.

Maar de geheugenkaart, die Eye-Film heet, valt niet alleen te gebruiken voor digitale camera’s. Tenslotte maken ook andere gadgets gebruik van deze kaarten, zoals PDA’s, maar ook mp3-spelers. Daarmee komt het draadloze tijdperk steeds meer in zicht.

Het is nog niet bekend wanneer de geheugenkaart in Nederland te koop is. Volgens de website Techcrunch.com gaat de Eye-Film net zoveel kosten als een gewone SD-kaart.

    • David Haakman