Vrij zonnig weekeinde

Ook gedurende het weekeinde zal de zon veelvuldig tevoorschijn komen. Ondertussen zijn er boven Frankrijk wel vele buien actief, die nu en dan via België net ons land schampen. Rond het avonduur van deze vrijdag kunnen ten zuiden van de grote rivieren ook een paar buien voorkomen. Ze zullen echter snel weer inzakken en vannacht koelt het geleidelijk af tot een graad of 12.

Morgen staat er net iets meer wind dan vandaag, uit zuidoostelijke richting. Dat houdt in de meeste kustregio's de ontwikkeling van een kil zeebriesje tegen. Alleen in Zeeland zou in de middag een westenwind kunnen opsteken waardoor de temperatuur onder de 20 graden wordt gedrukt. Elders wordt het zo'n 22 tot 25 graden. Een enkele bui kan vanuit West-België het Zeeuwse land indrijven.

Zondag maakt niet alleen Zeeland, maar maken ook Noord-Brabant en Zuid-Limburg kans op een enkele bui. Voor de rest is er opnieuw flink wat zon en lijkt het weerbeeld op dat van morgen. Wederom zou er in Zeeland een kil briesje op kunnen steken. De meeste zonuren zijn dit weekeinde voor de provincies noordelijk van de grote rivieren.

Vanaf maandag nemen de neerslagkansen geleidelijk toe. De buien boven Frankrijk blijven actief en lijken noordelijker te trekken. Tegelijkertijd wordt de lucht een fractie frisser en vanaf dinsdag reikt de middagtemperatuur nergens meer aan de 20 graden.