Turners presteren naar behoren op EK

Volos. De Nederlandse turnmannen hebben gisteren tijdens de kwalificatiewedstrijd van de Europese kampioenschappen in het Griekse Volos naar behoren gepresteerd. Nederland is verzekerd van de achttiende plaats in het eindklassement. Na tweederde van de wedstrijd staat de ploeg zesde, met nog twaalf teams te gaan. Jeroen Hardon, de enige die een volledige meerkamp deed, vergaarde in totaal 82,250 punten. Epke Zonderland liet voltige schieten en kwam uit op vijf onderdelen. Op zijn sterkste toestel, de rekstok, haalde hij 15,325. Daarmee stond hij op tweederde van de wedstrijd derde. Alleen de beste acht (met een maximum van twee per land) bereiken de toestelfinale van zondag. Zonderland maakt daarop nog een (kleine) kans. De beste acht landen gaan naar de teamfinale van zaterdag, waarin Nederland zal ontbreken.