Roland Jooris

De in juli zeventig jaar wordende Vlaamse dichter Roland Jooris was met zijn laatste, vorig jaar verschenen bundel Als het dichtklapt genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. Daarvoor verschenen van zijn hand Gekras (2001) en Uithoek (1991). Eerder werk is verzameld in Gedichten 1958-1978.

Roland Jooris nodigt uit:

Paul Bogaert.

“Binnen de nieuwe generatie dichters in Vlaanderen heeft Paul Bogaert een heel eigen en eigenzinnige plaats ingenomen. Zijn gedichten treffen me door hun ontnuchterende maar tevens betoverende zeggingskracht. Ze lijken op het eerste gezicht vreemde mechanismen, raderwerken waarvan de onderdelen opnieuw verrassend in mekaar grijpen. Zo ontregelen betekenissen en reveleren binnen hun schijnbaar gesloten circuit een openheid in een nooit eindigend taalproces.“

Dit is deel 19 van de gedichtenestafette in het Cultureel Supplement. Elke week publiceert een dichter een nieuw gedicht en nodigt, met een korte motivatie, een collega uit voor de volgende week.