Reve geëerd met een beeld en twee herdenkingen

Amsterdam. Het Amsterdamse stadsdeel Westerpark wil een monument oprichten ter herinnering aan de onlangs overleden schrijver Gerard Reve, die in 1923 werd geboren in het huidige Westerpark. Reve wordt bovendien op 7 mei in de Amsterdamse De Rode Hoed geëerd met `De Nacht van Reve`. Ook in het Nieuwe de la Mar Theater wordt een Reve-avond gehouden, vijf dagen later. De organisatoren wisten niet van het bestaan van de andere avond. In het De La Mar Theater presenteert schrijver Theodor Holman op 12 mei een avond met Reve-video`s, interviews met verzamelaar Peter van Bergen en Reve-deskundigen Bert Boelaars en Tom Rooduijn. Holman zingt gedichten van Reve en Henk van Ulsen speelt fragmenten uit de voorstelling die hij begin jaren tachtig maakte over Reve. In De Rode Hoed treden Revianen aan als uitgever Wouter van Oorschot, biografen Wim Hazeu en Nop Maas, en cabaretduo Diederik van Vleuten en Erik van Muiswinkel.