Radio Voorkeur

Kunststof. Televisierechter Frank Visser praat over zijn programma de Rijdende rechter waarin hij al tien jaar grote en kleine conflicten oplost. Naast zijn werk voor de televisie heeft hij een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad en schreef hij diverse boeken. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer besprekingen van Het kookboek voor de kannibaal van Carlos Balmacede en de film Three Times van de Taiwanese regisseur Hou Siao Shen. In het laatste uur praten Carel Blotkamp en Peter Struycken over het werk van de art-déco-ontwerper Jaap Gidding (1887-1955), die begin jaren twintig onder meer het interieur van het Amsterdamse filmtheater Tuschinski ontwierp.747AM, 20.02-23.00u.

Spotlight. Eerste gesprek van een serie van vier met schrijvers en journalisten over muziek naar aanleiding de muzikale boekenweek eerder dit jaar. Vanavond Jan Donkers, die gezien wordt als een van de grondleggers van de Nederlandse popjournalistiek. Hij schreef voor o.m. Hitweek en NRC Handelsblad . Vincent van Engelen vraagt hem naar zijn favoriete muziek. Radio 4, 22.30-24.00u.