Plannen van Bos zijn wel degelijk schadelijk

Volgens Marcel van Dam is het een `pertinente leugen` van Wouter Bos dat als zijn plannen worden uitgevoerd, alleen oudere rijken erop achteruitgaan. Naarmate het aanvullend pensioen toeneemt wordt namelijk het verlies aan koopkracht minder. De plannen van Bos benadelen volgens Van Dam vooral de AOW`ers met een laag tot middeninkomen.

Rijk is namelijk volgens de normen van Bos iemand met een aanvullend pensioen van 375 euro. Iemand met een aanvullend pensioen van 1.500 euro is volgens diezelfde normen schatrijk. De eerste gaat, als de plannen van Bos doorgaan, 2,5 procent per maand inleveren en de tweede maar liefst 8,7 procent.

Als Bos zijn plannen op dit onderdeel niet bijstelt, weet ik wat mij volgend jaar te doen staat.

    • Jan de Bruijn