Onderzoek fraude bij Juventus

De Italiaanse voetbalbond is een onderzoek begonnen naar mogelijk frauduleus handelen van directeur Luciano Moggi van Juventus.

Moggi zou, volgens onthullingen in de kranten Gazetta dello Sport en Corriere della Sera, via een contact bij de Italiaanse bond de aanstelling van arbiters bij diverse duels van Juventus hebben geregeld. De kranten publiceerden gisteren gesprekken die Moggi voerde met oud-arbiter Pierluigi Pairetto, voormalig lid van de Italiaanse scheidsrechterscommissie. Moggi gaf aan welke arbiters hij wilde hebben. Hij zou dat ook heb gedaan bij de aanwijzing van scheidsrechters voor Europese bekerwedstrijden. Pairetto was in het verleden ook lid van de scheidsrechterscommissie van de Europese bond UEFA.

In 2004 zou hij om een bepaalde arbiter gevraagd hebben voor het duel tegen het Zweedse Djurgarden in de Champions League. Ook het duel Ajax-Juventus, op 15 september 2004 voor de Champions League, komt in het onderzoek voor. Ajax verloor het thuisduel met 1-0. De Zwitser Urs Meier was de scheidsrechter.