MTV presenteert spel over Darfur

MTVu, de op Amerikaanse studenten georiënteerde tak van muziekzender MTV, biedt sinds 1 mei op zijn site het computerspelletje Darfur is Dying aan. In deze game moet de speler proberen een vluchtelingenkamp in de Soedanese provincie van water en voedsel te voorzien. Het spel is ontwikkeld door studenten van de University of Southern California.

Het water is alleen in veraf gelegen bronnen te vinden. Op weg bestaat er het risico dat het personage van de speler door de Janjaweed-milities gepakt wordt, met fatale gevolgen voor “jouw' vluchteling en de rest van het kamp.

Het is de bedoeling dat gamers het spel per e-mail doorsturen aan anderen, om zo de bewustwording over de problematiek in Soedan te vergroten.

De site werd ten doop gehouden door schaatser Joey Cheek, die zijn prijzengeld van de Winterspelen overmaakte aan hulporganisaties die in Darfur actief zijn.

www.darfurisdying.com