Limburgse concurrent NFI

De Universiteit Maastricht opent een forensisch instituut dat de concurrentie aangaat met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Dat zegt rector magnificus G. Mols van de universiteit.

Het Limburgse instituut voorziet volgens Mols in een behoefte, omdat de belangstelling voor kwalitatief hoogwaardig forensisch onderzoek toeneemt. “In de toekomst kunnen rechters, advocaten en officieren van justitie kiezen uit twee instituten, en dat bevordert de kwaliteit“, legt hij uit.

Het forensisch instituut in Maastricht zal niet de omvang hebben van het NFI, aldus Mols. “Onze disciplines liggen in de biomedische hoek, bij DNA-labs en forensische geneeskunde. Over een aantal van die disciplines beschikken we al, andere ontwikkelen we samen met de universiteiten van Luik en Hasselt.“

De Universiteit Maastricht begint in 2007 ook een forensische masteropleiding.