Hof: Schiedamse parkmoordzaak niet overdoen

Rotterdam, 5 mei. De strafzaak tegen een man die eerder onschuldig werd veroordeeld voor de Schiedamse parkmoord wordt niet opnieuw behandeld. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam bepaald. Het openbaar ministerie heeft geen recht om te vervolgen, stelt het hof, omdat vaststaat dat Cees B. onschuldig is en waarheidsvinding tijdens een strafproces om die reden ”niet meer aan de orde is”. Cees B. werd tot achttien jaar gevangenisstraf en tbs veroordeeld voor de moord op een tienjarige meisje in het Beatrixpark in Schiedam. De advocaten van Cees B. hadden in een nieuwe rechtszaak tegen hun cliënt het falen van het openbaar ministerie aan de orde willen stellen. Volgens het Amsterdamse gerechtshof staan Cees B. wel ”andere wegen” ter beschikking om het handelen van justitie te laten toetsen. Cees B. heeft inmiddels aangifte gedaan van het plegen van strafbare feiten door het openbaar ministerie. Ook betaalt de staat schadevergoeding.