hebben

Klein maar fijn

Sony had laatst al een nieuwe digicam, een zeer compacte camera, maar wél met een 3× optische zoomlens. Kodak komt nu met een digitale camera waarbij die Sony lijkt te verbleken. De Kodak Easyshare V610 doet namelijk een gooi naar de titel `Kleinste Camera met 10× optische zoomlens`. De V610 heeft niet één, maar twee lenzen en meet slechts 11,2 bij 5,6 bij 2,3 cm. Daarmee past de camera met gemak in een broekzak. De nieuwe Kodak beschikt verder over bluetooth 2.0, waarmee foto`s draadloos naar computers of mobieltjes te versturen zijn. Daarmee wordt die usb-kabel min of meer overbodig.

Klein maar fijn Sony had laatst al een nieuwe digicam, een zeer compacte camera, maar wél met een 3× optische zoomlens. Kodak komt nu met een digitale camera waarbij die Sony lijkt te verbleken. De Kodak Easyshare V610 doet namelijk een gooi naar de titel `Kleinste Camera met 10× optische zoomlens`. De V610 heeft niet één, maar twee lenzen en meet slechts 11,2 bij 5,6 bij 2,3 cm. Daarmee past de camera met gemak in een broekzak. De nieuwe Kodak beschikt verder over bluetooth 2.0, waarmee foto`s draadloos naar computers of mobieltjes te versturen zijn. Daarmee wordt die usb-kabel min of meer overbodig.

Alles ineen

Gadgetfreaks en apparatofielen kijken er reikhalzend naar uit, maar het duurt nog tot de zomer voordat de Nokia N93 smartphone in de winkel ligt. Het toestel valt van een afstand al op omdat het scherm alle kanten op kan draaien en klappen. Maar van dichtbij maakt de N93 nog meer indruk: er zitten zo veel functies in 180 gram telefoon gepropt, dat je gerust je mp3-speler, fototoestel en videocamera kunt thuislaten. Een notebook voor onderweg is ook al niet meer nodig.

Wie een N93 bij zich heeft, heeft de beschikking over een 3-megapixelcamera met 3× optische zoom, wireless lan, umts, bluetooth, video-uitgang voor aansluiting op een tv en mini-usb-stekker voor koppeling aan de pc. Het enige wat nog ontbreekt, is een gps-ontvanger. Zo klein als de N93 is, zo hoog zal zijn prijs zijn.

David Haakman

gadgets: www.nrc.nl/hebben

    • David Haakman