Componist Naushad Ali dood

Amsterdam, 5 mei.Naushad Ali, één van de bekendste Bollywood-componisten, is op 86-jarige leeftijd in de Indiase stad Mumbai overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Naushad componeerde filmmuziek voor een paar van de grootste Bollywood-klassiekers. Eén van die films, Mughal-e-Azam, was de eerste Indiase film sinds jaren die officieel in Pakistan werd uitgebracht. Naushad begon zijn carrière in de jaren dertig van de vorige eeuw. Naast de muziek voor Mughal-e-Azam (1960), schreef hij de muziek voor Andez (1949), Mother India (1957) en Pakeezah - The Pure One (1971). In 1982 ontving Naushad een belangrijke Indiase filmprijs voor zijn bijdrage aan de Indiase film. In een recent interview met de Britse omroep BBC zei Naushad dat hij zijn beste muziek nog moest componeren.