Chatgadget

De iPaq HW6915 is een handheld computer met ingebouwde triband-gsm en draadloze netwerkondersteuning. Dat klinkt misschien wat al te zakelijk, en vandaar dat fabrikant HP het ook een Mobile Messenger noemt, omdat je met het duimtoetsenbord lekker snel kunt chatten op de mobiele MSN-versie van Windows Mobile. Op het preproductiemodel dat het Hebben-team testte, werkt het keyboardje sneller dan de stylus op het touchscreen. Zelfs knoestige mannenhanden krijgen nog een foutloos berichtje ingevoerd op deze mobiele chatgadget van 665 euro.

De HW6915 kan draadloos internetten, maar de ingebouwde browser, Internet Explorer,stelt in zijn het Pocket PC-jasje niet zo veel voor. Dan liever de Opera-browser downloaden, want die geeft de meeste internetpagina's een stuk beter weer. Telefoneren met dit toestel gaat prima; goede geluidskwaliteit. Jammer van dat wat goedkope plastic beschermklepje .

Meer testresultaten op nrc.nl/hebben