Betoging voor onafhankelijkheid

Betoging voor onafhankelijkheid Inwoners van Herceg Novi demonstreren voor onafhankelijkheid van Montenegro, dat nu samen met Servië een unie vormt. Zonder Servië zou Montenegro zelf kunnen onderhandelen over toetreding tot de Europese Unie. De EU stopte onlangs de onderhandelingen met Servië over toetreding, omdat dat land er niet in slaagde oud-generaal Ratko Mladic uit te leveren aan het Joegoslavië-tribunaal. Foto AFP Supporters of Montenegrin independence take part in a pro-independence rally in the town of Herceg Novi, 04 May 2006. Montenegro is confident it will not become a victim of Serbia's failure to arrest war crimes suspect Ratko Mladic, with politicians predicting a vote for independence from Serbia in a 21 May referendum and continued talks with the EU. AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF AFP