Belgische studie naar WK voetbal in Benelux in 2018

Brussel. De Belgische premier Guy Verhofstadt laat onderzoeken of de Benelux-landen in 2018 het wereldkampioenschap voetbal kunnen organiseren. Zijn woordvoerder zei gisteren dat Verhofstadt een `haalbaarheidsstudie` laat uitvoeren. De premier is de plannen van de Belgische voetbalbond KBVB voor een gezamenlijk WK ”wel genegen”. De KBVB wil daarbij voortbouwen op de gezamenlijke organisatie door Nederland en België van het Europees kampioenschap voetbal in 2000. De drie Belgische regionale ministeries van Sport moeten een voorlopige studie uitvoeren, samen met medewerkers van het EK in 2000. Daarbij zullen zij zich ook baseren op studies van de Brusselse universiteiten VUB en ULB over de economische effecten van het EK. In het najaar moet de haalbaarheidsstudie zijn afgerond. Daarna wil Verhofstadt de plannen bespreken met zijn Nederlandse en Luxemburgse collega`s.