www.nrc.nl

Filmvragen. Redacteur Hans Beerekamp beantwoordt op de website vragen van lezers over films, dit keer bijvoorbeeld over een vroege film van Nicole Kidman (foto). Een lezer is op zoek naar Un' Australiana a Roma. 'Nicole Kidman was 19 en al een aardig sterretje in Australië, toen ze de titelrol speelde in de televisiefilm Un' Australiana a Roma (Sergio Martino, 1987). Het is inderdaad lastig nadere informatie te vinden over dit obscure werkje, waarvan de titel zowel associaties oproept met de musical An American in Paris (Vincente Minnelli, 1950) als met het vehikel voor Audrey Hepburn als incognito prinses Roman Holiday (William Wyler, 1953). Volgens de internet movie database is er in 2004 in Italië een dvd verschenen van Un' Australiana a Roma.'

Nicole Kidman Actress Nicole Kidman poses for pictures after she received the 18th Annual American Cinematheque Awards in a mock presentation from actor Adrien Brody, Friday night, Nov. 14, 2003, in Beverly Hills, Calif. (AP Photo/Mark J. Terrill) Associated Press

www.nrc.nl/film

Fotoblogs. Op haar weblog schrijft internetjournalist Marie-José Klaver over digitale zaken. Vandaag gaat het over het succes van MSN Spaces. 'Paul Molenaar van Ilse Media meldde onlangs dat Nederland inmiddels 600.000 weblogs telt. Volgens Joost Bon van MSN Nederland zijn het er veel meer. Bij de weblogservice van Microsoft, MSN Spaces, zijn tot nu toe ruim twee miljoen Nederlandse sites aangemaakt. Dagelijks worden er op die MSN-blogs volgens Bon 650.000 nieuwe foto's geplaatst. Dat zijn er maandelijks zo'n 20 miljoen.

MSN Spaces is een gesloten weblogomgeving. Sites die bij bijvoorbeeld Web-log.nl of Blogger worden aangemaakt, zijn openbaar. MSN Spaces is erg populair in Nederland. Volgens de Stichting Internet Reclame (STIR) heeft MSN Spaces een bereik van 18,5 procent.'

www.nrc.nl/klaver