Winnen palmolie voor biodiesel

Winnen palmolie voor biodiesel Kuala Lumpur, 4 mei. Landarbeiders werken op een van de vele palmolieplantages in het westelijk deel van Maleisië. Palmolie is een van de belangrijkste exportproducten van het Zuidoost-Aziatische land. De olie wordt in veel voedingsproducten en in producten voor persoonlijke verzorging gebruikt. Maar steeds meer palmolie wordt gebruikt als vervanger voor motorolie. En volgens de regering van Maleisië zal de prijs van een ton palmolie sterk gaan stijgen zodra op grote schaal biodiesel van palmolie kan worden gemaakt. Foto Reuters A man works at a palm oil plantation near Kuala Lumpur May 3, 2006. Malaysian crude palm oil prices are likely to inch closer to 1,600 ringgit a tonne this year as the start of biodiesel production cuts domestic stocks, the country's commodities minister said May 4, 2006. Picture taken May 3, 2006. REUTERS/Zainal Abd Halim REUTERS