Vliegmaatschappij SAS lijdt verlies

Stockholm, 4 mei. De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS heeft in het eerste kwartaal van dit jaar verlies geleden. De maatschappij meldde vanmorgen dat het resultaat, zonder bijzondere posten, is uitgekomen op 1,32 miljard Zweedse kroon (140 miljoen euro) negatief, vrijwel evenveel als het verlies van het eerste kwartaal van 2005. Een reorganisatieplan had SAS over heel 2005 na vier negatieve jaren op winst gezet, maar hoge brandstofprijzen en een staking onder piloten leverden in het eerste kwartaal weer verlies op. Er was verlies verwacht, maar het is een stuk groter dan analisten vooraf hadden becijferd. SAS behaalde een kwartaalomzet van 1,56 miljard euro. Dat is 11 procent meer dan in de eerste drie maanden van 2005. Het aantal passagiers steeg met 12,2 procent tot 8,5 miljoen.