Televisie Film van de dag

Schindler's List. Het is elk jaar hetzelfde: op en rond 4 mei trekken alle televisiezenders in een collectieve pavlovreactie het blik open met oorlogsfilms. Ze komen in alle soorten en maten op tv. Nederland 1 vertoont het bij vlagen zeer melodramatische Rosenstrasse, Nederland 2 de actiefilm The Eagle has Landed over een nazi-plan Churchill te ontvoeren uit zijn buitenhuis, Nederland 3 herhaalt de Andere Tijden-special met amateurbeelden uit de Tweede Wereldoorlog en de commerciëlen dragen ook een klein steentje bij. RTL7 heeft de Nederlandse oorlogsfilm In de schaduw van de overwinning van Ate de Jong en Net5 vertoont Schindler's List maar weer eens. Als je dan echt een oorlogsfilm wilt zien, verdient het aanbeveling Spielbergs kijk op het leven van Oskar Schindler, de Duitse profiteur die 1.100 joden het leven redde, te gaan bekijken.

(Steven Spielberg, 1993, VS), Net5, 20.05-23.40u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg