Stukken bijgewerkt: illegalen

walkout2.jpgOf lees over een rechtszaak die in de VS veel stof heeft doen opwaaien. Op het moment dat illegale immigranten in de VS deze weken om de paar dagen de straat op gaan, doet het ministerie van Binnenlandse Veiligheid een inval als nooit tevoren.

Bijna 1.200 illegalen worden bij één bedrijf opgepakt, net zoals de zeven bestuurders die deze mensen per busjes door het hele land lieten vervoeren, valse documenten dwongen te kopen en - tegen betaling - op matjes in huizen van het bedrijf lieten slapen.

Lees hier het stuk zoals dat in de krant verscheen, bekijk hier een kaart van de overheid hoe de invallen in 26 staten plaatsvonden en lees hier de dagvaarding.

Het is niet alleen een relevante zaak omdat het de eerste keer dat een inval op deze schaal plaatsvindt of dat het op een politiek gevoelig moment is. Het bedrijf, Ifco, is technisch gezien ook nog eens Nederlands. Het is aan de Amsterdamse Strawinskylaan gevestigd.

    • Freek Staps