Speler van BSW Weert vermist

Wim Vanhaele, basketballer van Weert, wordt sinds zaterdagnacht vermist. De Belg werd op die avond voor het laatst gezien in de sporthal van Borgerhout in Antwerpen. Sindsdien is hij spoorloos.

Het parket in Antwerpen spreekt van een onrustbarende verdwijning en onderzoekt de zaak.

De 32-jarige Belgische basketballer rijdt in een blauwe Renault Clio met opvallende gele stickers van het merk Upstairs, de sponsor van BSW Weert.

Vanhaele staat officieel nog op de spelerslijst van de Limburgse club, maar zou waarschijnlijk op korte termijn verkassen naar de Belgische competitie. Aanvankelijk leek het erop alsof de Belg zou willen bijtekenen, maar koos om persoonlijke redenen voor Antwerpen. De 1,95 meter lange forward speelde vijftien keer voor de Belgische nationale ploeg.

Een woordvoerster van Weert zegt dat de club zich “heel veel zorgen“ maakt over Vanhaele. “Het is een heel leuke gast, altijd vrolijk. Dit lijkt heel ernstig, maar we weten niet wat er gebeurd kan zijn. Wij weten niks.“

Naschrift (19 maart 2018): Vanhaele was enige tijd na publicatie van dit bericht weer terecht.