Selectie Frankrijk

Cow-parade Sinds 26 april staat er een zonderlinge kudde van levensgrote vrolijk gekleurde koeien in de straten van Parijs opgesteld. Na New York, Las Vegas, Barcelona, Londen en Sao Paulo onthaalt Parijs t/m 18 juni een Cow Parade (Vach'art gedoopt in het Frans): een expositie van 150 herkauwers in glasfiber die zijn ontworpen door hedendaagse kunstenaars/modeontwerpers als Christian Lacroix, Chantal Thomas, Ben en Hervé di Rosa. Ze zijn beschilderd, gegraveerd of geperforeerd; staande, grazend of liggend en bevinden zich langs een as oost-west: van de Bastille t/m La Défense via het Louvre, Champs-Elysées en de Etoile. Een jury selecteert de mooiste scheppingen die na afloop worden geveild ten bate van de Africa Alive Foundation. Vooral de 'schonen' van Lacroix (Carrousel du Louvre) en van Van Luc (Bastille) niet overslaan.

T/m 18 juni. Parijs, www.vach-art.fr.

Rétrospecive intégrale Godard, t/m 14 aug het Centre Pompidou, Parijs, 0033-144 781233, www.centrepompidou.fr