Schaker Timman op weg naar recordscore en eindzege in Malmö

Malmö. Jan Timman is hard op weg naar een recordscore in het Sigeman-schaaktoernooi in Malmö. Hij zegevierde gisteren voor de vijfde keer in zes ronden. Dit keer liep Timman met de witte stukken de Zweedse grootmeester Jonny Hector in 34 zetten omver. De Amsterdammer leidt souverein met 5,5 punt. De 54-jarige Timman steekt in grootse vorm in het Zweedse schaakevenement. Vijf winstpartijen zijn normaal gesproken ruim voldoende voor toernooiwinst. Opmerkelijk genoeg is de negenvoudig Nederlands kampioen nog niet zeker van de eerste prijs. Uitgerekend de enige andere Nederlandse deelnemer ontpopt zich in Malmö als Timmans meest serieuze concurrent: Daniel Stellwagen. De pas 19-jarige grootmeester uit Soest blijft slechts een punt bij zijn ervaren landgenoot achter.