Radio Voorkeur

Nationale dodenherdenking. Rechtstreeks verslag van de herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe Kerk in Amsterdam en de herdenkingsplechtigheid bij het Nationaal Monument op de Dam. Verder een documentaire over Jo Mussert, een broer van NSB-leider Anton Mussert. Op 14 mei 1940 verloor hij in Dordrecht het leven toen twee Nederlandse officieren hem wilden arresteren omdat ze dachten dat hij een verrader was. Majoor b.d. Hans Kleingeld praat over zijn onderzoek naar Jo Mussert. Radio 1, 18.55-20.20u.

De avonden. O.m. aandacht voor het debat 'persvrijheid en democratie' dat morgen, 5 mei, gehouden wordt. Journalisten vertellen over hun ervaringen met de vrijheid van meningsuiting in hun land en het democratiseringsproces. Verder uitgever in ruste Andreas Landshoff over de slechte reputatie van Gustav Gründgens, een van Duitslands bekendste acteurs uit de 20ste eeuw. In het laatste uur de documentaire De confiscatie van Jacqueline van den Berg, waarin zij geconfisqueerde voorwerpen aan de kinderen van een geïnterneerde NSB-familie wil teruggeven. 747AM, 20.02-23.00u.