Picasso's Dora Maar: 95 miljoen dollar

Picasso’s Dora Maar: 95 miljoen dollar rotterdam, 4 mei. Dora Maar au chat is voor het op één na hoogste bedrag ooit geveild. Picasso’s portret uit 1941 van zijn vriendin in de jaren dertig en veertig bracht gisteren bij Sotheby’s in New York 95.216.000 dollar op 75 miljoen euro. Alleen Picasso’s Garçon à la Pie bracht in 2004 een kleine 10 miljoen dollar meer op. Na de veiling van Van Goghs L’Arlésienne voor 40 miljoen euro bij concurrent Christie’s, waren de verwachtingen voor de resterende veilingen van moderne en eigentijdse kunst deze week hoog. Een werk van Henri Matisse, Nu couché vu de dos, ging weg voor 18,5 miljoen dollar, een record voor de schilder. Foto AP Photo, supplied by Sotheby's, shows Pablo Picasso's 1941 painting "Dora Maar au Chat," which will be included in the sale of impressionist and modern art at Sotheby's auction house in New York Wednesday, May 3, 2006. The painting is expected to sell in the range of $50 million. (AP Photo/Sotheby's) Associated Press