Ook medische staf Radboud weg

Nijmegen, 4 mei. Na de raad van bestuur is ook de medische staf van het UMC St Radboud opgestapt. Het bestuur van het zogeheten stafconvent, dat gevormd wordt door hoogleraren die aan het hoofd staan van verschillende medische afdelingen, wil volgens een schriftelijke verklaring een ”nieuwe start” mogelijk maken en ”de broodnodige rust” in het academisch ziekenhuis bevorderen. Door een kritisch rapport over het functioneren van het hartcentrum ligt de top van het ziekenhuis onder vuur. Omdat de kwaliteit van het hartcentrum door conflicten en gebrekkig leiderschap onder de maat is, mag er voorlopig niet geopereerd worden. Het hoofd van de afdeling hartchirurgie, die ook deel uitmaakte van het bestuur van het stafconvent, had al eerder zijn functie neergelegd.