MUZIEK

Janos Starker De legendarische cellist Janos Starker (81) is volgende week enkele dagen in ons land. In het Amsterdamse Concertgebouw geeft hij donderdag een masterclass, in de Aula van de Universiteit van Tilburg geeft hij de Nexus-lezing 2006 over de vraag 'What is a masterpiece' - wat is een meesterwerk? Na de lezing is van Starker is er een concert door de cellist Emilio Colón en de pianiste Jung Lin met muziek van Schumann (Fantasiestücke, Cassado (Cellosuite en Piazolla (Le Grand Tango).

Janos Starker De legendarische cellist Janos Starker (81) is volgende week enkele dagen in ons land. In het Amsterdamse Concertgebouw geeft hij donderdag een masterclass, in de Aula van de Universiteit van Tilburg geeft hij de Nexus-lezing 2006 over de vraag 'What is a masterpiece' - wat is een meesterwerk? Na de lezing is van Starker is er een concert door de cellist Emilio Colón en de pianiste Jung Lin met muziek van Schumann (Fantasiestücke, Cassado (Cellosuite en Piazolla (Le Grand Tango). Janos Starker werd geboren in Boedapest op 5 juli 1924. Hij werkte bij de opera in Boedapest, bij het Dalls Symphony Orchestra, de Metropolitan Opera in New York en het Chicago Symphony Orchestra. Daarnaast was Straker een begenadigd solist tijdens concerten en plaatopnamen. Via Nexus is een dubbel-cd te bestellen met de cello-suites en sonates van Bach, door Starker en pianist György Sebök..

Janos Starker werd geboren in Boedapest op 5 juli 1924. Hij werkte bij de opera in Boedapest, bij het Dalls Symphony Orchestra, de Metropolitan Opera in New York en het Chicago Symphony Orchestra. Daarnaast was Straker een begenadigd solist tijdens concerten en plaatopnamen. Via Nexus is een dubbel-cd te bestellen met de cello-suites en sonates van Bach, door Starker en pianist György Sebök..

Masterclass: 11 mei 14u Concertgebouw Amsterdam res (020) 6718345; Lezing: (013) 4663450; info@nexus-instituut.nl