Minister steunt wetenschapswinkel

Rotterdam, 4 mei. Wetenschapswinkels moeten zich niet alleen richten op het economisch exploiteren van kennis aan de universiteiten. Dat schrijft minister van Onderwijs Maria van der Hoeven in antwoord op Kamervragen naar aanleiding van de dreigende sluiting van wetenschapswinkels in Groningen. ”Het rendement van de wetenschapswinkels laat zich vaak niet in directe economische waarde (lees euro`s) vertalen”, schrijft de minister. Ook minder of niet draagkrachtige groepen zoals patiëntenorganisaties, kleine milieugroepen, en bewonersverenigingen moeten kunnen profiteren van de kennis van de universiteit, aldus de minister. Ze laat weten niet in te kunnen grijpen bij individuele universiteiten, maar gaat de universiteiten en hun belangenvereniging VSNU wel vragen of ze de wetenschapswinkels actief willen steunen.