'Microsoft en Yahoo vs. Google'

Microsoft en Yahoo, twee grote Amerikaanse zoekmachines, voeren gesprekken om hun krachten te bundelen tegen de meest gebruikte zoekmachine op internet, Google. Volgens anonieme bronnen van de Wall Street Journal overweegt softwaremaker Microsoft een gedeelte van Yahoo te kopen, om samen advertenties bij zoekresultaten te kunnen verkopen.

Google verdient veel geld door advertenties te koppelen aan zoekresultaten. De markt voor deze zoekgerelateerde advertenties bedroeg in de Verenigde Staten in 2005 4 miljard euro en groeit snel.

Microsoft introduceerde vandaag een veilingsysteem voor web-advertenties: adverteerders kunnen nu bieden op een plek bij de meest populaire zoektermen op MSN Search.

Google klaagde deze week bij de Amerikaanse overheid over het zoekveld in Microsofts nieuwe browser Internet Explorer 7, die standaard ingesteld staat op de eigen MSN-zoekmachine. Dat zou Microsoft een oneerlijke voorsprong op concurrenten geven.