Meer bier in WK-reclame

De tv-reclames die rondom het WK Voetbal worden uitgezonden, zullen vooral over bier en telecom-producten gaan.

Vakblad Marketing Tribune verwacht op basis van een onderzoek van twee mediabureaus een grote toename van het aantal advertenties, die hoofdzakelijk gekocht worden door grote adverteerders. Traditiegetrouw zijn kranten en tv-commercials de plaats om in te haken op grote sportevenementen. Marketing Tribune denkt dat adverteerders met kleinere budgetten veel naar internet zullen uitwijken. Daar stijgen de advertentiebudgetten het snelst en met name online sportevenementen doen het goed.

De online uitzendingen van de Winterspelen kostten de NOS honderdduizenden euro's extra wegens de onverwachts grote belangstelling: 9,2 miljoen opgevraagde video's. De omroep besloot de wedstrijdherhalingen niet meer reclamevrij te houden om de kosten nog enigszins te dekken.