Lezingen

AMSTERDAM Remco Campert leest 8 mei (20u) voor uit Als in een droom dat onlangs in het Duits is verschenen als Wie in einem Traum. Gespreksleiding: Alexander von Bormann, germanist en publicist. Voertaal: Nederlands/Duits.

den boschMineke Schipper, hoogleraar interculturele literatuurwetenschappen aan de Universiteit van Leiden, spreekt 7 mei (14u) over spreekwoorden over vrouwen. Ihkv de tentoonstelling Spreken is zilver, kijken is goud .

Den HaagMarc Chavannes (o.a. oud-correspondent in Washington voor NRC Handelsblad) bespreekt 9 mei (20u) zijn boek Op de As van Goed en Kwaad . Daarna is er een forumdicussie olv Tracy Metz (NRC Handelsblad) met prof. Thomas deLuca, hoogleraar politieke wetenschappen, prof. James Kennedy, hoogleraar comtemporaine geschiedenis en Anne Swardson senior editor Bloomsberg News.

rotterdamFotograaf Hans van der Meer geeft 7 mei (13u30) een lezing over Fotografie en voetbal waarin een relatie wordtgelegd tussen fotografie en voetbal. Ihkv de tentoonstelling 'Hans van der Meer. Europese velden. Landschap van het amateurvoetbal' (t/m 7 mei).

De vierde aflevering van de jaarlijkse Rotterdam Lezing heeft als titel De angstige stad en wordt op 10 mei (19u30) verzorgt door prof. dr. Peter Muris, hoogleraar klinische en gezondheidspsychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het debat staat olv Samaira Abbos. Ram & Suresh Krishna verzorgen dance performances.

voorburgDr G. van der Leeuw, musicoloog en theoloog, verzorgt 7 mei (10u30) de Hoeksteenlezing: Etsen van Rembrandt met muziek van Willem Mengelberg. In 1906 schreef Mengelberg tgv het 300ste geboortejaar van Rembrandt een orkestsuite bij 19 etsen die scènes uit het leven van Christus weergeven.

Goethe-Institut Amsterdam, Herengracht 470. Toegang: euro5. Inl: 020-5312900 & www.goethe.de/amsterdam

Lezers van NRC Handelsblad ontvangen vijftig procent korting op de toegangsprijs. De lezing is in het Engels. Locatie: Dr. Anton Phlipszaal/Lucent Danstheater, Spuiplein 150, Den Haag.

Res nrc@john-adams.nl

Bibliotheektheater, Hoogstraat 110. Inl/res: 010-2816212 & www.bibliotheektheater.nl

Vrijzinnig Centrum de Hoeksteen,Pr. Bernhardlaan 146. Inl 070-3472807.

Lezers van NRC Handelsblad ontvangen vijftig procent korting op de toegangsprijs. De lezing is in het Engels. Locatie: Dr. Anton Phlipszaal/Lucent Danstheater, Spuiplein 150, Den Haag.

Res nrc@john-adams.nl

Museum Boijmans van Beuningen, Museumpark 18-20. Inl: 010-4419400 & www.boijmans.nl

Bibliotheektheater, Hoogstraat 110. Inl/res: 010-2816212 & www.bibliotheektheater.nl

Vrijzinnig Centrum de Hoeksteen,Pr. Bernhardlaan 146. Inl 070-3472807.