KRO, NCRV en EO bekritiseren zenderindeling

Met de nieuwe indeling van de publieke netten vanaf september krijgt de VARA te veel zendtijd toebedeeld voor actualiteiten. Die kritiek uitten KRO, NCRV en EO gisteren in het dagblad Trouw.

Vanaf september mag de VARA dagelijks drie actualiteitenprogramma's maken. Naast De wereld draait door en NOVA is er voor de omroep plaats voor een nieuwe talkshow. “De VARA krijgt zo wel een erg groot deel van de actualiteiten“, stelt NCRV-directeur Abbenhuis in Trouw.

KRO-directeur Verlind sluit zich aan bij de kritiek van zijn collega en vindt dat de verdeling ongedaan moet worden gemaakt. “Ik ga ervan uit dat deze disbalans wordt rechtgetrokken.“

Netcoördinator Roek Lips, een van de opsteller van de uitzendschema's, vindt dat de levensbeschouwelijke omroepen er goed vanaf komen en begrijpt de kritiek niet. “Netwerk blijft bestaan, de KRO kan Goedemorgen Nederland gaan maken en ook een programma als Het Elfde Uur staat prime time geprogrammeerd.“(ANP)