JAZZ

Marc Ribot Trio Gitarist Ribot speelde popmuziek bij Elvis Costello en Tom Waits, en avant-garde jazz in zijn eentje en met de Lounge Lizards. Verder deed hij , aan fusion met z'n groep Shrek en aan Cubaanse avant-garde popjazz met Los Cubanos Postizos.

Guitarist Marc Ribot holds his guitar at the Knitting Factory in New York, May 19, 2000. Ribot is a musician's musician, capable of traveling in many directions and unafraid to explore extremes. Though disparate, his music is bound, he said, "by an energy that I got addicted to when I was very young and heard rock bands playing in small rooms where everybody's sweating and pushing each other." (AP Photo/Jim Cooper) Associated Press

In het Bimhuis staat hij woensdag 10 mei met Ceramic Dog, zijn nieuwe powertrio, met Shazad Ismaily (bas) en Ches Smith (drums). Een niet te missen concert voor iedereen die van de elektrische gitaar houdt.

10 mei 21u Bimhuis, Piet Heinkade 3 020-7882188