Internet Voorkeur

Fotologs. In Nederland zijn volgens Paul Molenaar, directeur van het internetbedrijf Ilse Media, inmiddels 600.000 weblogs. Een van de categorieën weblogs zijn de fotologs. Op deze sites staan doorgaans eigengemaakte kiekjes. De kwaliteit van die foto's wisselt behoorlijk. Twee geslaagde voorbeelden van fotologs zijn geertfotografeert.nl en jellejanvanveelen.nl. Achter die eerste site zit de veertiger Geert van der Wijk, die pas een paar jaar geleden fotografie ontdekte. Dat valt niet af te zien aan de foto's die hij vrijwel dagelijks sinds 2003 op zijn site zet. Die zijn haarscherp, gevarieerd en origineel. Favoriete onderwerpen: de natuur (o.a. het Gooimeer) en érg kleine auto's. De fotolog van de 26-jarige Rotterdammer Jelle-Jan van Veelen bestaat iets korter. 'Toen ik begin 2005 een huis kocht, en telkens aan iedereen moest vertellen hoe het er voor stond qua klussen en opknappen en zo, ben ik een bescheiden weblogje begonnen', schrijft hij op zijn site. Inmiddels is die fotolog vrij uitgebreid: bijna dagelijks plaatst hij foto's en hij schrijft ook stukjes op zijn blog.Beide weblogs werden genomineerd voor de Dutch Bloggies 2006, de prijzen voor beste weblogs van Nederland, in de categorie 'beste fotolog'. Winnaar: de site van Thomas Schlijper.

www.geertfotografeert.nl; www.jellejanvanveelen.nl ; www.schlijper.nl/