Het blijft warm

De lente blijft voorlopig goed op dreef, vooral wat betreft de temperatuur. Ondertussen wordt het in Frankrijk behoorlijk onbestendig, met veel buien. En die buienzone komt af en toe vervaarlijk dicht bij ons land.

De warmte van dit moment wordt vanavond maar langzaam getemperd. Uiteindelijk koelt het af tot een graad of 14 en drijven er vanuit België en Frankrijk enkele wolkenvelden het land in. Die wolkenvelden kunnen morgen de zon enigszins in de weg zitten in het zuidwesten, waar lokaal ook een bui kan vallen. In de rest van het land wisselen zon en sluierwolken elkaar af. In vergelijking tot vandaag staat er iets minder wind. In eerste instantie loopt de temperatuur aan zee nog op naar 20 tot 23 graden, in de loop van de ochtend zal er een temperatuurdaling intreden door een zeewindje.

En dat die verkoeling behoorlijk straf kan zijn, bleek gisteren ook al. Toen was het 's middags in de meeste kustregio's amper 16 graden. Zaterdag is de kans op zeewind een stuk kleiner. Er is dan veel zon, het blijft droog en het wordt zo'n 21 graden in het noordwestelijke kustgebied en 24 à 25 graden elders.

Zondag doemen vanuit het zuiden opnieuw wat wolkenvelden op, met een toenemende kans op een paar buien in Zuid-Holland, Zeeland en Brabant.