Geheim agent zorgt voor spanning en spektakel

Helden in actiefilms sterven nooit, en om dat nog eens te onderstrepen staat er in deze zelfs eentje op uit de dood. En trekt meteen weer zijn pistool. Tien jaar na de eerste filmremake van de televisieserie Mission: Impossible uit de jaren zestig speelt Tom Cruise weer special agent Hunt die, bijgestaan door de nieuwste technische snufjes, de wereld probeert te redden, ditmaal in Shanghai en het Vaticaan. Hoewel, wereld? Hunt is vooral bezig met het redden van zijn eigen liefje. Tsja, James Bond is ook wel eens getrouwd in een van zijn films. En ach, eigenlijk is de hele plot een McGuffin, zoals Hitchcock flinterdunne scenariovondsten noemde. Wat geeft het ook, als Cruise maar aan ijzerdraadjes kan hangen, bommen tot ontploffing kan brengen en zijn beroemde lach kan lachen. Meer spektakel dan spanning dus. M:I:III werd geregisseerd door J.J. Abrams, die faam verwierf met de televisieseries Lost en Alias. De grootste boef wordt gespeeld door Oscarwinnaar Philip Seymour Hoffman.

Mission: Impossible III

Regie: J.J. Abrams. Met: Tom Cruise, Philip Seymour Hoffman, **

Film
    • Bianca Stigter