Fotologs

Volgens Paul Molenaar, directeur van het internetbedrijf Ilse Media, zijn er inmiddels 600.000 Nederlandse weblogs. Daartoe behoren ook de fotologs. De kwaliteit van de foto's op die sites wisselt sterk. Twee geslaagde voorbeelden zijn geertfotografeert.nl en jellejanvanveelen.nl.

Foto Jelle-Jan van Veelen
Foto Jelle-Jan van Veelen Veelen , Jelle-Jan van

Achter de eerste site zit de veertiger Geert van der Wijk die pas een paar jaar geleden fotografie ontdekte. Dat valt niet af te zien aan de foto's die hij vrijwel dagelijks sinds 2003 op zijn site zet. Die zijn haarscherp, gevarieerd en origineel. De fotolog van de 26-jarige Rotterdammer Jelle-Jan van Veelen bestaat sinds begin 2005. Hij plaatst niet alleen foto's op de site, maar schrijft ook vrij regelmatig stukjes op zijn blog.

Beide weblogs werden genomineerd voor de Dutch Bloggies 2006, de prijzen voor beste weblogs van Nederland, in de categorie “beste fotolog'. Winnaar: de site van beroepsfotograaf Thomas Schlijper.

www.geertfotografeert.nl www.jellejanvanveelen.nl www.schlijper.nl