Dungen

Zweedse psychedelische folkrock werd ingegeven door liefde voor de natuur en een zoektocht naar oude Zweedse folkmuziek door bandleider Gustav Ejstes, die ook de sampletechniek van de hiphop beheerst. Al doende kwam hij uit bij de Zweedstalige zweefmuziek van Dungen, een groep die luisteraars een reis wil laten maken door hun eigen hoofd, in de hoop dat ze daar beelden van betoverende Zweedse landschappen zullen aantreffen.

Dungen Zweedse psychedelische folkrock werd ingegeven door liefde voor de natuur en een zoektocht naar oude Zweedse folkmuziek door bandleider Gustav Ejstes, die ook de sampletechniek van de hiphop beheerst. Al doende kwam hij uit bij de Zweedstalige zweefmuziek van Dungen, een groep die luisteraars een reis wil laten maken door hun eigen hoofd, in de hoop dat ze daar beelden van betoverende Zweedse landschappen zullen aantreffen. 7 mei Effenaar, Eindhoven, 9 mei Patronaat, Haarlem, 10 mei Paradiso, Amsterdam.

7 mei Effenaar, Eindhoven, 9 mei Patronaat, Haarlem, 10 mei Paradiso, Amsterdam.