Breakfast on Pluto

In een dorpje in katholiek Ierland woont Patrick die eigenlijk Patricia wil zijn, of liever nog Miss Kitten - zo uitgelaten vrouwelijk voelt hij zich. In Breakfast on Pluto komen enkele vertrouwde elementen uit Neil Jordans oeuvre bijeen. Transseksualiteit uit The Crying Game, de Ierse vrijheidsstrijd uit Michael Collins en het armoedige kinderleven uit The Butcher Boy . Breakfast on Pluto roert in vederlichte vorm zwaardere seksuele en politieke thema's aan.

Breakfast on Pluto In een dorpje in katholiek Ierland woont Patrick die eigenlijk Patricia wil zijn, of liever nog Miss Kitten – zo uitgelaten vrouwelijk voelt hij zich. In Breakfast on Pluto komen enkele vertrouwde elementen uit Neil Jordans oeuvre bijeen. Transseksualiteit uit The Crying Game, de Ierse vrijheidsstrijd uit Michael Collins en het armoedige kinderleven uit The Butcher Boy . Breakfast on Pluto roert in vederlichte vorm zwaardere seksuele en politieke thema’s aan. Regie: Neil Jordan. Met Cillian Murphy, Liam Neeson, Ruth Negga, Stephen Rea. In 6 bioscopen. scene uit de film Breakfast On Pluto FOTO: A-Film A-Film

Regie: Neil Jordan. Met Cillian Murphy, Liam Neeson, Ruth Negga, Stephen Rea. In 6 bioscopen.