Barcelona viert weer landstitel in Spanje

Met veel lawaai hebben 24.000 uitzinnige fans gisteravond de achttiende landstitel van FC Barcelona in het stadscentrum gevierd. De voetbalsupporters reden toeterend in auto's rond, namen een duik in een van de fonteinen, zongen liederen door megafoons en staken vuurwerk af. Volgens de politie van Barcelona hebben zich geen incidenten voorgedaan.

De supporters konden in de rust van het tot dan doelpuntloze duel tussen Barcelona en Celta de Vigo beginnen met de feestelijkheden. De ploeg van trainer Frank Rijkaard was al zeker van de titel in de Primera Division doordat concurrent Valencia met 2-1 had verloren van Real Mallorca. Na de onderbreking won Barça met 1-0 door een doelpunt van Samuel Eto'o.

Het is de tweede landstitel op rij voor de Catalaanse club. De laatste keer dat Barcelona het kampioenschap prolongeerde was in het seizoen 1998-1999, toen onder trainer Louis van Gaal. 'Ik ben vooral blij dat we hebben gewonnen, en niet alleen kampioen zijn geworden omdat Valencia heeft verloren', sprak Rijkaard na afloop.

De Nederlandse oefenmeester verwachtte zijn spelers vanochtend weer op het trainingsveld. Barcelona bereidt zich voor op de finale van de Champions League tegen het Engelse Arsenal, over twee weken in Parijs.

In Duitsland nadert Bayern München de landstitel. De bekerwinnaar won gisteren met 3-1 van VfB Stuttgart en staat vijf punten voor op nummer twee Hamburger SV. FC Köln en MSV Duisburg zijn twee speelronden voor het competitie-einde gedegradeerd uit de Bundesliga.