7 redenen om thuis te blijven

1 game

Top Spin 2

Speel met de sterke en zwakke punten van Maria Sharapova

Golfen, snowboarden, voetballen De sportfanaat die virtueel adrenaline opzoekt, heeft keuze te over. Maar de tennissport komt er een beetje bekaaid van af. Vroeger was Virtua Tennis heer en meester, maar Top Spin op de Xbox nam het stokje over. Inmiddels zijn we toe aan Top Spin 2 voor de Xbox 360 en kunnen we een balletje slaan met de groten der aarde, zoals onder meer de knap tot leven gewekte Andy Roddick, Roger Federer, Lleyton Hewitt, Venus Williams en Maria Sharapova. In het land der blinden is eenoog koning, maar daarmee doen we Top Spin 2 toch echt tekort. De levensechte spelers hebben hun sterke en zwakke punten, net als hun evenbeelden uit het echte leven. Speel je liever jezelf, dan kun je desgewenst je eigen tennisser tot op de poriën na nauwkeurig ontwerpen. Om daar vervolgens spelmodes mee door te lopen of online, via Xbox Live, andere spelers mee in het stof te laten bijten. Overigens neemt de concurrentiestrijd langzaam weer toe; Virtua Tennis 3 is recentelijk aangekondigd door Sega en moet lente 2007 verschijnen. Tot die tijd heeft Top Spin 2 de tennisbaan voor zich alleen (JM)

2 amateurbeelden

Andere tijden: het leven ging door

Herhaling van een veelbekroonde uitzending van het geschiedenisprogramma Andere Tijden, met daarin een compilatie van amateurfilmpjes die gemaakt zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. De prachtige beelden schijnen een nieuw licht op de oorlog. Ze laten een gewone huiskamer met een feestje zien, maar ook voedseldroppings en de bevrijding. Bekijk de oorlog op ooghoogte.

Ned.3, 20.20-21.30u.

3 Film

Schindler's List

Het is elk jaar hetzelfde: op en rond 4 mei trekken alle televisiezenders in een collectieve Pavlovreactie het blik met oorlogsfilms open. Zo is op Talpa om 21.00 uur de film Anne Frank te zien en op Nederland 1 Rosenstrasse. Als je dan echt een oorlogsfilm wilt zien, verdient het aanbeveling Spielbergs kijk op het leven van Oskar Schindler, die 1.100 joden het leven redde, te gaan bekijken.

Net5, 20.05-23.40u., Steven Spielberg, (VS, 1993)

4 cultserie

Trailer Park Boys

Voor wie al het oorlogsgeweld op de televisie vanavond even te veel wordt, is er een alternatief. MTV brengt Trailer Park Boys, een nieuwe Canadese serie die daar al vijf seizoenen draait en een grote culthit is geworden. In het Sunnyvale Trailer Park in Halifax, Canada wonen Ricky en Julian, echte trailertrash. Ze zijn al verschillende keren opgepakt. Julian wil graag het rechte pad op, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk.

MTV, 21.25021.50u.

5 Seks

Sekstips

Een bijzondere situatie zou het wel opleveren: je komt thuis en je vriend staat een meloen te penetreren. Vreemd? Goede kans dat hij deze intrigerende vorm van zelfbevrediging heeft afgekeken op de pagina www.homemade-sex-toys.com. “Te gênant om zelf seksspeeltjes aan te schaffen? Maak ze zelf!', oppert de site. En inderdaad: met stap-voor-stap-instructies wordt getoond hoe je met eenvoudige ingrepen een meloen, pompoen of hoofdkussen aanpast tot een kunstvagina. Voor mannen kunnen verder de bubbeltjes van plastic verpakkingsmateriaal kennelijk tot grote hoogtes leiden, vrouwen wordt geadviseerd om de elektrische tandenborstel en de trilstand van de gsm eens nader onder de loep te nemen. En in het kader van de retro-trend is de nieuwe functie van een Atari-spelcomputer-joystick een must. Leer hoe je een minivibrator in de hendel van de spelbesturing inbouwt. (OvD)

www.homemade-sex-toys.com

6 ding

Monty Pythons killer konijn

Koning Arthur trekt met een kleine stoet ridders door het land. Samen met ridder Lancelot-de-Dappere en Sir Robin-de-niet-zo-Dappere-als-sir-Lancelot is hij op zoek naar de Heilige Graal. Het getrappel van de paardenhoeven klinkt verdacht veel als het geluid van twee kokosnoten die tegen elkaar aan slaan, maar dat mag de pret niet drukken. Op hun zoektocht komen de ze ridders tegen die alleen het woord “Ni“ kunnen zeggen, en ook het beruchte Killer Konijn. Gelukkig hebben de ridders een Heilige Handgranaat achter de hand en worden ze niet allemáál verslonden. Wie kent dit moordlustige konijn uit de Monty Pythonfilm niet? Je kunt hem nu kopen. Met zijn bek dicht lijkt hij erg schattig, maar als zijn rode ogen gaan flonkeren en zijn slagtanden tevoorschijn komen, kun je zonder Heilige Handgranaat niet anders doen dan keihard wegrennen. (JL)

Te koop via www.thinkgeek.com voor 29,99 dollar

7 smeren

Wenkbrauw- en wimperverf

Af en toe een traantje wegpinken bij een zielige film, dat overkomt ons allemaal wel eens. Maar als je zelfs al tranen met tuiten huilt bij Goede Tijden, Slechte Tijden, dan is zelfs de beste waterproof mascara niet goed genoeg. De oplossing heet wimperverf. Breng de verf, die ook geschikt is voor je wenkbrauwen, aan in meer lagen en je hebt er twee tot drie maanden geen omkijken naar. Het voor langere tijd kleuren van je wimpers is niet alleen heel praktisch, maar het geeft je ogen ook meer vorm en expressie. Wat deze semi-permanente haarverf, te koop op voeljegezond.nl, met gezondheid te maken heeft? Je wordt er mooier van, en het scheelt je 's morgens veel tijd voor de spiegel. Tijd die je kunt besteden aan lekker uitgebreid ontbijten of langer slapen. En dat is wel heel gezond natuurlijk. Eén tip: breng de verf niet aan tijdens een zielige film. (BP)

Met bijdragen van Olga van Ditzhuijzen, Janna Laeven, Jan Meijroos en Brenda Peeters

Te koop via www.voeljegezond.nl voor 13,95 euro

2K Games, 65 euro, voor Xbox 360