Zomertrekjes

De komende dagen zal de lente zomerachtige trekjes vertonen. De middagtemperaturen liggen namelijk erg hoog voor de tijd van het jaar en tot en met vrijdag zal het kwik lokaal de zomerse grens van 25 graden weten te halen. In het weekeinde gaat het iets afkoelen, maar ook dan blijft het nog vrij warm.

Tot in het weekeinde blijft er een hogedrukgebied liggen boven Scandinavië. Tussen dit gebied en een paar storingen op de oceaan, staat er in onze omgeving een wind uit oost tot zuidoost, waarmee warme lucht wordt aangevoerd. Dat hebben we vandaag aan den lijve ondervonden en ook komende nacht blijft het zacht met minima tussen 10 en 14 graden.

Morgen is het tamelijk zonnig, al is het hemelblauw wat flets wegens dunne sluierbewolking die overschuift. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidoostenwind, die sterk genoeg is om de zeewind buiten de deur te houden. Ook aan zee wordt het hierdoor warmer dan 20 graden, de maxima liggen landelijk gezien tussen 21 en 26 graden.

De belangrijkste verandering op vrijdag en zaterdag is dat vooral het zuidwesten wat meer bewolking krijgt en lokaal een regen- of onweersbui in de namiddag en avond.

Zondag en maandag weet de buienactiviteit zich wat verder noord- en oostwaarts uit te breiden. De oostelijke wind neemt dan in kracht af en het wordt wat koeler, zondagmiddag rond 20 graden, maandagmiddag 17 tot 20 graden.