Wat Samson met de Filistijnen deed

Israëlische kinderen blijken op de lagere school al het verhaal van Samson uit hun hoofd te kennen, de bijbelse held die, met uitgestoken ogen, honderden Filistijnen vermoordde door met behulp van God een tempel te laten instorten, waarbij hij zelf ook de dood vond. In de documentaire van Avi Mograbi waarin deze kinderen te zien zijn, blijken de Palestijnen in een rocksong over Samson van de extreemrechtse beweging Kach de Filistijnen te kunnen vervangen. Maar net zo goed zou deze Israëlische mythe als een rechtvaardiging van Palestijnse zelfmoordaanslagen kunnen gelden. Mograbi brengt ze allemaal samen in Avenge But One of My Two Eyes. De documentaire bevat ook nogal wat beelden van de checkpoints waar Palestijnen worden vernederd, die al in een groot aantal recente documentaires en speelfilms te zien zijn geweest. Hoeveel zullen er nog moeten volgen? Tijdens het filmen verliest de regisseur een keer zijn geduld en begint tegen de soldaten te schreeuwen.